Hofman Pro Audio :  Luidsprekercomponenten van wereldklasse

Hofman Pro Audio, Wijchen

Tel: 024-6774063
Mobiel: 06-83542937

E-mail:
info@paluidsprekers.nl

12.00SW in Punisher

Een veel gebouwde subwoofer is de Punisher, een Nederlands ontwerp met zeer goede prestaties.

Dit is echter het enige kastontwerp dat met enige regelmaat een defecte 12.00SW oplevert.
De oorzaak hiervan is dat het ontwerp geen rekening houdt met de warmteontwikkeling binnen het zeer kleine speakercompartiment.

De temperatuur loopt onder vollast na enige tijd zo hoog op dat de lijmverbindingen in de speaker gaan falen, en de conusconstructie dus letterlijk uiteenvalt. 

Wij hebben hiervoor een mogelijke oplossing die in de praktijk goed zou kunnen werken.
We kunnen en willen hiervoor echter uitdrukkelijk geen garanties afgeven:

Het punt is dat we de hitte die in de speaker vrijkomt zo goed mogelijk naar buiten moeten afvoeren, om te voorkomen dat de temperatuur binnen het kleine speakercompartiment steeds verder oploopt.
Dit kunnen we verbeteren door het koelkanaal in het centrum van de speaker te verbinden met de buitenwereld.
De speaker "hangt" met de magneet schuin omlaag, en de magneet zit heel dicht bij een paneel dat deel uitmaakt van de hoornmond.

Door in dit paneel een opening te maken recht achter de speakermagneet, en met een kort PVC buisje een verbinding tot stand te brengen tussen de centrale opening in de speakermagneet en paneel, zorgen we dat met elke slag van de speaker verse lucht wordt aangezogen en hitte wordt weggepompt.

De PVC buis dient met een randje siliconenkit te worden gesealed in het gat van de magneet en eveneens in het gat van het paneel, zodat het speakercompartiment niet lekt.

Deze methode is door een onzer klanten toegepast en lijkt goed te werken. 

Nogmaals: Wij geven geen enkele garantie op bovenstaande aanpassing!

Hofman Pro Audio is een afdeling van Hofman Elektronica, KvK Arnhem 10041.806 BTW.nr. 8047.18.416B01 -  Tel: 024-6774063 - Mobiel: 06-83542937 - E-mail: info@paluidsprekers.nl